0
288

Vinárstvo Mionetto

Mionetto

V roku 1887 sa začal písať príbeh majstra vinára Francesca Mionetta, ktorý sa rozhodol otvoriť toto vinárstvo uprostred jemne zvlnených kopcov Valdobbiadene, v srdci oblasti Prosecca. Vo svojej storočnej histórii sa Mionetto stalo vlajkovou loďou pre túto oblasť a žiarivým príkladom produkcie Prosecca na medzinárodnej scéne. Vášeň, tradícia, výskum a excelentnosť sú základnými hodnotami tohto jedinečného vinárstva a značky s nezameniteľným štýlom.

Zotriediť výsledky podľa:
abecedy
ceny

Prosecco Vino Frizzante semi seco

Mionetto SPA
Prosecco Vino Frizzante semi seco
Nezaradené
Skladom
9,82 €

Prosecco DOC Spumante Brut

Mionetto
Prosecco DOC Spumante Brut
Prosecco
Skladom
10,66 €

Prosecco Rose Spumante Extra Dry 2020

Mionetto
Prosecco Rose Spumante Extra Dry 2020
2020 Glera
Skladom
10,66 €

Prosecco Valdobbiadene Superiore Extra Dry

Mionetto SPA
Prosecco Valdobbiadene Superiore Extra Dry
Glera
Skladom
13,91 €
Zobraziť:

Vinárstvo Mionetto

Mionetto

Úplné prevzatie vinárstva nastalo v roku 2008 spoločnosťou Henkell International GmbH (dnes Henkell Freixenet), nemeckou skupinou so sídlom vo Wiesbadene a jedným z hlavných európskych výrobcov šumivého vína, viedlo k ďalším príležitostiam na rast na talianskom aj medzinárodnom trhu, pričom sa zachovala kontinuita štýlu riadenia a kultúrnych väzieb s územím pôvodu vinárstva.
Od samého začiatku bol Mionetto vždy modernou, inovatívnou spoločnosťou schopnou predvídať módu a trendy a zároveň udržiavať silné puto s tradíciami svojej vlasti, čo je vlastnosť, ktorá ju dodnes odlišuje od ostatných výrobcov šumivého vína. Vášeň, tradícia, výskum a excelentnosť sú základnými hodnotami tohto vinárstva a jeho značky, z ktorých každé má svoj vlastný jedinečný, nezameniteľný štýl.

V roku 1982 rodina Mionetto zaviedla autoklávovú fermentáciu prechodom na metódu Charmat, ktorá umožňuje lepšiu ochranu chutí a vôní Prosecca. Po počiatočnej fáze spracovania zahŕňajúcej mäkké lisovanie a prvej fermentácie kontrolovanej teplotou, ktorá sa uskutočňuje v zariadeniach vybraných výrobcov pomocou metódy Charmat, sa druhé kvasenie uskutočňuje v autoklávach namiesto jednotlivých fliaš. Toto dodatočné teplotne riadené kvasenie sa odporúča pre Prosecco, aby sa zachovala čerstvosť a aróma typická pre hrozno vo fáze plnenia do fliaš. Práca vinárov v Mionetto preto nezahŕňa len výrobu kvalitného vína, ale zahŕňa aj udržiavanie efektívneho partnerstva s miestnymi výrobcami, ktorí historicky dodávali hrozno po celé generácie. Vďaka týmto historickým vzťahom dokázalo Mionetto zaručiť dokonalosť, pokiaľ ide o kvalitu hrozna zakúpeného a používaného vo vnútornom vinárskom procese.