
Vinárstvo Chowaniec & Krajčírovič - od vinohradu až po fľašu vína
Sú najväčší výrobcovia vína vo Svätom Jure, s najväčším počtom odrôd a najväčším výberom vín. Kto vlastne sú a ako to robia si prečítajte v našom článku.

Aký prípitok si vybrať na Silvestra ?
Nechajte sa inšpirovať našim výberom bubliniek nie len na výnimočné sviatočné príležitosti.

Ako správne čítať etikety na víne
Čítanie etikiet nie je jednoduchou úlohou, preto sme sa rozhodli pripraviť krátkeho sprievodcu, ktorý Vás čítaním etikety prevedie v niekoľkých krokoch.

Archivácia a zrecí potenciál vín
Ak máte záujem archivovať svoje vína, je dobré poznať aj ich zrecí potenciál. Každé víno ma svoj individuálny zrecí potenciál, ktorý je potrebné poznať.

Slovenské novošľachtence – lahodné bohatstvo našej krajiny
V horizonte niekoľkých desaťročí spoznal svet slovenské novošľachtence, niektoré z nich sa dočkali už i svojej oficiálnej registrácie. Ktoré to sú?

Degustácia a servírovanie vín – základné rady a triky
Aké poznáme typy degustácie vína a ako si umocniť pôžitok z vína? Nezabudnime ani na správne servírovanie a pocit je dokonalý.

Bezhistamínové, vegan či bio víno – čo by ste mali o nich vedieť
Usmialo sa slniečko aj na našich histaminikov. Aký je rozdiel medzi bežným vínom a bezhistamínovým, vegan či bio?

Víno a jedlo – poznáte správne kombinácie?
Čaká Vás úžasný obed alebo večera a nechcete to pokaziť nesprávnym výberom vína? Ponúkame Vám zopár vhodných kombinácií.

Bublinky a ich tajomstvá
Leto, grilovačka, priatelia a k tomu patrí vychladený pohár frizzante, prosecca alebo aj šampanského. Aký je medzi nimi rozdiel?

Spoznajte tajomstvo barrique
Pre označenie barrique musí víno zrieť v dubových sudoch minimálne tri mesiace pre získanie plnej a znamenitej chuti.

Vinohradnícke oblasti – poklady slovenska
Víno sa na Slovensku dopestuje v 6 vinohradníckych oblastiach s vynikajúcou produkciou vína známom na celom svete.

Spoznajte krásy vinohradníckej oblasti Tokaj
Najznámejšou vinohradníckou oblasťou Slovenska je Tokaj. Čím je tak výnimočný ? Prečítajte si o ňom viac.