Château Topoľčianky vyhrali majstrovstvá v Paríži!

vinarstvo-chateau-topolcianky

Na legendárnej francúzskej súťaži sa stala Pálava výber z hrozna 2021 z kolekcie Vinohradnícky výber vinárstva Château Topoľčianky absolútnym šampiónom kategórie bielych vín!

Zároveň v roztrele bojovala po boku s Rizlingom vlašským – výber z hrozna 2021 z rovnakej kolekcie, ktorý sa stal aj najvyššie hodnoteným bielym vínom súťaže - získal až 96 bodov. Obe vína si odnášajú aj veľkú zlatú medailu „Grand OR“. To je moment, na ktorý bude vinárstvo spomínať ešte veľmi dlho.

A kde sa zrodil práve spomínaný šampión bielych vín Pálava výber z hrozna? Jej história sa začína v obci Veľké Zálužie a vinici nazývanej Kezidomby.  Ide o ideálnu polohu s piesočnatou pôdou a južnou expozíciou, ktorá ponúka ideálne podmienky na pestovanie suroviny tej najvyššej kvality.

Zber hrozna vinárstvo nikdy neunáhli a ani ročník 2021 nebol výnimkou. Hrozno zberali v ideálnych podmienkach 20. Októbra, kedy boli strapce dokonale vyzreté. Od tejto chvíle bolo jasné, že z tohto hrozna sa bude vyrábať víno do línie Vinohradnícky výber. Dostanú sa sem len vína výnimočnej kvality, na ktoré boli použité strapce hrozna z najlepších vinohradníckych honov akým je aj Kezidomby.

palava-2021-vyber-z-hrozna-chateau-topolcianky

Pálava 2021 výber z hrozna, polosuché Château Topoľčianky

Pôvod hrozna:

Nitrianska vinohradnícka oblasť

Šintavský vinohradnícky rajón

Obec Veľké Zálužie

Hon: Kezidomby

 

Cukornatosť pri lisovaní: 24,0 NM

Alkohol: 13,5%

Obsah kyselín: 6,2 g/l

Obsah zvyškového cukru: 12,0 g/l

 

Nádherná plná harmonická Pálava zo silnou chuťou a výraznou arómou. Má zlatožltú farbu s vyváženým zvyškovým cukrom. Výrazná aróma prelínaná medovými tónmi, muškátom a vanilky. Dnes má zastúpenie v ročníku 2022 Pálava výber z hrozna vinohradnícky výber.