Sú jediné vinárstvo vo Wachau, ktoré má vinice v každej známej vinici. Vína vo svojej individualite dokonale vyjadrujú charakter takých slávnych viníc ako Loibenberg, Achleiten, 1000-Beimer-Berg, Singerriedel či Kellerberg. Terasovité vinice so suchými kamennými múrmi tvoria podstatnú časť terroir vo Wachau.
Vinohrad a pivnica sú neoddeliteľne spojené. Veľmi úzko spolupracujú s prírodou, do výroby vína takmer nezasahujú a ich vína sprevádzajú „kontrolovaným nič nerobením“. Je pre nich dôležité čo najpresnejšie vypracovať pôvod, ročník a odrodu. Ku každému vínu jednotlivo a vždy nanovo, pretože žiadny ročník nie je ako ten druhý. O zvyšok sa postará čas. Formuje víno, dodáva mu rovnováhu a prirodzenú rovnováhu a umožňuje, aby sa jeho arómy rozvíjali pomaly a pokojne. Neustále učenie a ďalší rozvoj, ako aj interakcia tradície a inovácie sa prelínajú v ich práci v pivnici.
Wachau je údolie dlhé len asi 33 kilometrov, jeho krajina charakteristická kamennými terasami, hory opevnené hradmi, víno a ovocné plodiny, mimoriadne bohatstvo rastlín a živočíchov a zvyky sú v Európe jedinečné. Preto bolo Wachau vyhlásené aj za svetové dedičstvo UNESCO. Ľudia vo Wachau pestujú víno už po stáročia. Primárne skalnaté pôdy, dunajské terasy a špeciálne podnebie Wachau majú veľký vplyv na vysokú kvalitu vín.
foto: falstaff.at