Vinárstvo Mionetto

Filter vinárstva
47 Anno Domini Alois Lageder Antinori Aznar Babich Baglio di Pianetto Beringer Bodegas Ayuso Bodegas Valdemar Bon Voyage Bordeaux Borgo Molino Bruale Cadia Caliterra Canella Canevel Cantina del Garda Carl Jung - nealko víno Casa Vinicola Abbazia Castello Di Querceto Cockburn´s Port Compagnie Francaise des Grands Vins Contarini Vini e Spumanti Domäne Wachau Domin & Kušický BIO Domus Picta Dr. Loosen Dubovský & Grančič Dudo Vinárstvo Dufouleur Pére & Fils Durgala & Budinský El Coto Emiliana, Viňedos Fundus Regius Gérard Bertrand Giorgio & Gianni Hardys Hubert J.E Champagne Lanson Champagne Louis de Sacy Champagne Michel Henriet Château Belá Chateau Krakovany Chateau Modra Chateau Rúbaň Chateau Topoľčianky Chowaniec & Krajčírovič Ionis JM Vinárstvo Doľany Joseph Drouhin Joseph Mellot Kaiken Karpatská Perla Kasnyik rodinné vinárstvo Križanovič & Prievozník La Chablisienne Le Macchiole Leonardo Da Vinci Luce della Vite M. Chapoutier Marchesi de Frescobaldi Markus Molitor Masi Agricola Miluron - ovocné víno Mionetto Moët & Chandon, Champagne Moletto Montes Monteverdi Mrva & Stanko Myslík Winery Nederburg Norton, Bodega Ostrožovič Pannon Food Slovakia Pavelka & syn PD Mojmírovce PEREG - ovocné víno Perelada Pio Cesare Pivnica Tibava Podola Poggio Antico Prunotto Purus Quinta do Noval Rawson´s Retreat Reya Reya Rothschild, Baron Philippe Rutini Saint Clair Salatin San Tiziano Santa Ana Santa Margherita Serena 1881 Schumann-Nägler Soligo Terre Nardin Tinazzi Tormaresca Tűzkő Birtok VIAJUR VIDAL Világi winery Villa Maria Viňa Ventisquero Vinárstvo GOLGUZ Vinárstvo Korbaš Vinárstvo Kozara Vinárstvo Šabata Vinárstvo Tajna Vinidi Víno Hubinský Víno Kmeťo Víno Ludvik Víno Masaryk Víno Nichta Víno Rariga Vins Winery Weingut Heninger Weingut Jurtschitsch Winzer Krems Zull
Mionetto

V roku 1887 sa začal písať príbeh majstra vinára Francesca Mionetta, ktorý sa rozhodol otvoriť toto vinárstvo uprostred jemne zvlnených kopcov Valdobbiadene, v srdci oblasti Prosecca. Vo svojej storočnej histórii sa Mionetto stalo vlajkovou loďou pre túto oblasť a žiarivým príkladom produkcie Prosecca na medzinárodnej scéne. Vášeň, tradícia, výskum a excelentnosť sú základnými hodnotami tohto jedinečného vinárstva a značky s nezameniteľným štýlom.

Zotriediť výsledky podľa:
abecedy
ceny

Mionetto Prosecco Treviso DOC 0,2l

Mionetto
Mionetto Prosecco Treviso DOC 0,2l
2021 Glera
Skladom
3,98 €

MIONETTO Prestige Nealko

Mionetto
MIONETTO Prestige Nealko
Glera
Skladom
8,16 €

Prosecco Vino Frizzante semi seco

Mionetto
Prosecco Vino Frizzante semi seco
Nezaradené
Skladom
9,96 €

Prosecco Rose Spumante Extra Dry 2020

Mionetto
Prosecco Rose Spumante Extra Dry 2020
2020 Glera
Skladom
12,10 €

Prosecco DOC Spumante Brut

Mionetto
Prosecco DOC Spumante Brut
Prosecco
Skladom
13,08 €

Prosecco Valdobbiadene Superiore Extra Dry

Mionetto
Prosecco Valdobbiadene Superiore Extra Dry
Prosecco/Glera
Skladom
15,94 €
Zobraziť:

Vinárstvo Mionetto

Mionetto

Úplné prevzatie vinárstva nastalo v roku 2008 spoločnosťou Henkell International GmbH (dnes Henkell Freixenet), nemeckou skupinou so sídlom vo Wiesbadene a jedným z hlavných európskych výrobcov šumivého vína, viedlo k ďalším príležitostiam na rast na talianskom aj medzinárodnom trhu, pričom sa zachovala kontinuita štýlu riadenia a kultúrnych väzieb s územím pôvodu vinárstva.
Od samého začiatku bol Mionetto vždy modernou, inovatívnou spoločnosťou schopnou predvídať módu a trendy a zároveň udržiavať silné puto s tradíciami svojej vlasti, čo je vlastnosť, ktorá ju dodnes odlišuje od ostatných výrobcov šumivého vína. Vášeň, tradícia, výskum a excelentnosť sú základnými hodnotami tohto vinárstva a jeho značky, z ktorých každé má svoj vlastný jedinečný, nezameniteľný štýl.

V roku 1982 rodina Mionetto zaviedla autoklávovú fermentáciu prechodom na metódu Charmat, ktorá umožňuje lepšiu ochranu chutí a vôní Prosecca. Po počiatočnej fáze spracovania zahŕňajúcej mäkké lisovanie a prvej fermentácie kontrolovanej teplotou, ktorá sa uskutočňuje v zariadeniach vybraných výrobcov pomocou metódy Charmat, sa druhé kvasenie uskutočňuje v autoklávach namiesto jednotlivých fliaš. Toto dodatočné teplotne riadené kvasenie sa odporúča pre Prosecco, aby sa zachovala čerstvosť a aróma typická pre hrozno vo fáze plnenia do fliaš. Práca vinárov v Mionetto preto nezahŕňa len výrobu kvalitného vína, ale zahŕňa aj udržiavanie efektívneho partnerstva s miestnymi výrobcami, ktorí historicky dodávali hrozno po celé generácie. Vďaka týmto historickým vzťahom dokázalo Mionetto zaručiť dokonalosť, pokiaľ ide o kvalitu hrozna zakúpeného a používaného vo vnútornom vinárskom procese.