Frankovka modrá 2017 suché

Farba vína je karmínová až višňová. Vôňa je jemná, typické nuansy frankovky - slivkový lekvár, škorica, kôstka z višne sa snúbia s jemným závanom vanilky, dubovej hobliny a smotany. Chuť je plná, zamatová so štipkou pikantnosti v prejave triesloviny s dlhou dochuťou horkej čokolády.
Vlastnosti vína
Vinárstvo Pivnica Tibava

PIVNICA TIBAVA je dominantným vinárstvom vo Východoslovenskej vinohradníckej oblasti. S dvesto hektármi vlastných vinohradov, dynamickým rozvojom a technológiami patrí medzi špičku na slovenskom trhu s vínom. Nosným pilierom ich práce sú vlastné vinohrady, z ktorých dorobia 100% ich produkcie vína. Počas vyše 20 rokov dlhého pôsobenia na trhu sa naučili, že procesy spojené s pestovaním hrozna majú zásadný význam pre kvalitu našich vín. Pri spracovaní využívajú šetrné postupy, chladenie a odkalovanie muštov, riadenú fermentáciu za asistencie ušľachtilých kvasinkových kultúr, kryomaceráciu a školenie či vyzrievanie jak v nerezových nádobách, tak aj kvalitných dubových sudoch. Veľkú časť produkcie vinárstva tvoria akostné vína, ktoré sa dajú kúpiť v bežných obchodoch. Ale hlavne každoročne dosahujú vysokú kvalitu hrozna vďaka redukovaných úrode a z nej vyberajú hrozno pre ich najvyššiu radu vín a to sú vína s prívlastkom. Pri nich úroda nepresahuje viac ako šesť ton hrozna z jedného hektára. Ide teda o vína, ktoré odzrkadľujú miestny terroir. Sú extraktívne, s charakteristickou arómou a vynikajúcim archivačným potenciálom. V roku 2014 získalo vinárstvo PIVNICA TIBAVA ako prvé vo vinárskom priemysle na Slovensku medzinárodne platný certifikát FSSC 22000 (Food Safety Management System Certification) pre činnosť „Výroba a fľašovanie vína“, ktorý je organizáciou GFSI (Global Food Safety Initiative) medzinárodne uznaným štandardom pre bezpečnosť potravín. Okrem toho je držiteľom certifikátu ISO či Značky Kvality SK. Každoročne získavajú desiatky ocenení na prestížnych domácich a zahraničných výstavách....