Rosso di Montalcino D.O.C.
Víno je vyrábané z odrody hrozna Sangiovese, ktoré pochádza výlučne z vlastných vinohradov. Dozrieva cca 8 mesiacov vo veľkých dubových sudoch a minimálne 4 ďalšie mesiace vo fľaši predtým, ako je uvoľnené na distribúciu. Proces vinifikácie je úplne rovnaký ako pri víne Brunello a takisto sú extrémne nízke aj výnosy z vinohradu. Chuť a aromatika čiernych ríbezlí a tmavých čerešní je mimoriadne intenzívna a koncentrovaná , medzi vínami kategórie Rosso di Montalcino neobvyklá. Víno je vhodné na dlhodobejšie vyzrievanie.
Vynikajúco sa hodí k rôznym mäsovým a divinovým pokrmom , alebo aj len tak….?
K vínu Vám vieme vyrobiť osobné venovanie ZADARMO! Stačí napísať text venovania do poznámky pri objednávke.
Darčekové obaly na víno nájdete TU!
Skvelý TIP na chutné paštéty a teriny k tomuto vínu nájdete TU!