Tagliatelle so slaninkou a tromi druhmi syra

Cestoviny sú vynikajúca kombinácia k vínu. Ak máte chuť na víno, tak poďme variť. 

Tagliatelle so slaninkou a tromi druhmi syra
Ingrediencie: 1/2 balenia cestovín Tagliatelle podľa potreby údená slaninka 1 ks menšia cibuľa 2 ks strúčikov cesnaku podľa potreby soľ a čierne korenie syr pecorino, údený syr a syr s modrou plesňou čerstvá bazalka fľaška Rulandského Šedého

Postup:

1

Postavíme variť vodu na cestoviny a my si zatiaľ môžeme otvoriť dobrú fľašu bieleho vína, dnes si vyberieme z našej ponuky Rulandské Šedé od Korbaša. Ak voda vrie, môžeme doň pridať cestoviny a následne vodu osoliť. My nezvykneme vodu soliť skôr ako voda zovrie, soľ práve spomaľuje rýchlosť zovretia vody.

Hrniec nechávame odokrytý a cestoviny priebežne miešame aby sa nezlepili. Cestoviny varíme v slanej vode a niekto zvykne pridať do vody aj olej, pre neželané zlepenie.

2

Na panvici si zatiaľ orestujeme nakrájanú slaninku na kocky spolu s nakrájanou cibuľou. Necháme speniť , okoreníme a mierne osolíme, keďže treba rátať s tým, že údená slaninka je sama o sebe slaná.

Je dôležité, aby ste pri varení použili to isté víno, ktoré k tomu budete aj podávať. Takže smelo podlejeme Rulandským Šedým a necháme povariť. Môžeme priliať aj trochu vody z cestovín aby neboli príliš suché. Na záver pridáme na jemno nakrájaný cesnak na plátky a prihodíme pár lístkov bazalky. Zvyšnú bazalku použite ako dekoráciu na vrch.

3

Uvarené a odkvapkané cestoviny zmiešame s hotovou zmesou a na tanieri posypeme tromi druhmi syra (pecorino, údený syr a syr s modrou plesňou). Samozrejme voľba je len na Vás, výborne chutia aj s parmezánom a nezabudnite aj na pohár bieleho vínka.

Dobrú chuť

Vína, ktoré sa hodia k receptu