Tagliatelle so slaninkou a tromi druhmi syra
Cestoviny sú vynikajúca kombinácia k vínu. Ak máte chuť na víno, tak poďme variť.
Postup:
1
Postavíme variť vodu na cestoviny a my si zatiaľ môžeme otvoriť dobrú fľašu bieleho vína, dnes si vyberieme z našej ponuky Rulandské Šedé od Korbaša. Ak voda vrie, môžeme doň pridať cestoviny a následne vodu osoliť. My nezvykneme vodu soliť skôr ako voda zovrie, soľ práve spomaľuje rýchlosť zovretia vody.
Hrniec nechávame odokrytý a cestoviny priebežne miešame aby sa nezlepili. Cestoviny varíme v slanej vode a niekto zvykne pridať do vody aj olej, pre neželané zlepenie.
2
Na panvici si zatiaľ orestujeme nakrájanú slaninku na kocky spolu s nakrájanou cibuľou. Necháme speniť , okoreníme a mierne osolíme, keďže treba rátať s tým, že údená slaninka je sama o sebe slaná.
Je dôležité, aby ste pri varení použili to isté víno, ktoré k tomu budete aj podávať. Takže smelo podlejeme Rulandským Šedým a necháme povariť. Môžeme priliať aj trochu vody z cestovín aby neboli príliš suché. Na záver pridáme na jemno nakrájaný cesnak na plátky a prihodíme pár lístkov bazalky. Zvyšnú bazalku použite ako dekoráciu na vrch.
3
Uvarené a odkvapkané cestoviny zmiešame s hotovou zmesou a na tanieri posypeme tromi druhmi syra (pecorino, údený syr a syr s modrou plesňou). Samozrejme voľba je len na Vás, výborne chutia aj s parmezánom a nezabudnite aj na pohár bieleho vínka.
Dobrú chuť