Ricottové gnocchi v paradajkovej omáčke

Ľahučké ako obláčik, rýchle ako express, chutné ako od babičky. Tento skvelý taliansky recept po slovensky by sa mohol volať aj  ,,Rikotové šúľance,,

Ricottové gnocchi v paradajkovej omáčke
Ingrediencie: GNOCCHI 250 g ricotta 100 g detská krupica 100 g polohrubá múka 100 g nastrúhaný parmezán 1 ks vajce soľ čierne korenie oregáno PARADAJKOVÁ OMÁČKA slaninka (pýtať si nevarenú) cibuľa cesnak paradajkový pretlak 2 ks veľkých paradajok kečup a naliať si pohár skvelého vína

Postup:

1

Ako prvé si pripravíme gnocchi. Všetky ingrediencie si spolu vymiešame, ale to víno si vychutnajte vy :) Zo surovín Vám vznikne mäkké, kompaktné cesto ale nesmie lepiť. Ak by sa Vám zdalo moc tuhé, pridajte trochu vlažného mlieka. Ak naopak príliš riedke, tak pridajte múku.

2

Na pomúčenej doske tvarujte šúľance a nožíkom si ich krájajte na rovnaké veľkosti. Ak už nemáte v pohári víno, treba si doliať :) Gnocchi uvarte vo vriacej vode. Hotové sú vtedy, ak vyplávajú na povrch. Sceďte ich, vložte do veľkej misy a polejte máslom alebo olivovým olejom.

3

Omáčka k gnocchom môže byť napríklad špenátová alebo paradajková. My sme si dnes pripravili paradajkovú. 

Nakrájame si na kocky slaninku a dáme osmažiť na panvicu, po chvíli pridáme cibuľku, na záver pretlačený cesnak. Cesnak už dlho neopekajte, lebo Vám zhorkne. Pridáme paradajkový pretlak a nakrájané paradajky, pre dochutenie môžete pridať aj kečup. Dochutíme oregánom, soľou, čiernym korením. Kto má rád tak, môže pritvrdiť s chilli. Ak je omáčka príliš kyslá, dosladíme cukrom. Prilejte aj vodu s vyvarených gnocchou, omáčka sa tak krásne spojí. 

Ak ale máte málo času, máme pre Vás hotovú BIO paradajkovú omáčku s bazalkou, viac TU.

Zmiešajte spolu a vychutnajte si napríklad so suchým vínkom.

Dobrú chuť a nazdravie!

 

 

Vína, ktoré sa hodia k receptu