Ricottové gnocchi v paradajkovej omáčke
Ľahučké ako obláčik, rýchle ako express, chutné ako od babičky. Tento skvelý taliansky recept po slovensky by sa mohol volať aj ,,Rikotové šúľance,,
Postup:
1
Ako prvé si pripravíme gnocchi. Všetky ingrediencie si spolu vymiešame, ale to víno si vychutnajte vy :) Zo surovín Vám vznikne mäkké, kompaktné cesto ale nesmie lepiť. Ak by sa Vám zdalo moc tuhé, pridajte trochu vlažného mlieka. Ak naopak príliš riedke, tak pridajte múku.
2
Na pomúčenej doske tvarujte šúľance a nožíkom si ich krájajte na rovnaké veľkosti. Ak už nemáte v pohári víno, treba si doliať :) Gnocchi uvarte vo vriacej vode. Hotové sú vtedy, ak vyplávajú na povrch. Sceďte ich, vložte do veľkej misy a polejte máslom alebo olivovým olejom.
3
Omáčka k gnocchom môže byť napríklad špenátová alebo paradajková. My sme si dnes pripravili paradajkovú.
Nakrájame si na kocky slaninku a dáme osmažiť na panvicu, po chvíli pridáme cibuľku, na záver pretlačený cesnak. Cesnak už dlho neopekajte, lebo Vám zhorkne. Pridáme paradajkový pretlak a nakrájané paradajky, pre dochutenie môžete pridať aj kečup. Dochutíme oregánom, soľou, čiernym korením. Kto má rád tak, môže pritvrdiť s chilli. Ak je omáčka príliš kyslá, dosladíme cukrom. Prilejte aj vodu s vyvarených gnocchou, omáčka sa tak krásne spojí.
Ak ale máte málo času, máme pre Vás hotovú BIO paradajkovú omáčku s bazalkou, viac TU.
Zmiešajte spolu a vychutnajte si napríklad so suchým vínkom.
Dobrú chuť a nazdravie!