Opečená panenka na mrkvovom pyré so zemiakovými plackami s vínom

Takto pripravená bravčová panenka je skvelá voľba na obed ale aj zdravé hlavné jedlo pre svojich blízkych.

Opečená panenka na mrkvovom pyré so zemiakovými plackami s vínom
Ingrediencie: 500-600 g bravčová panenka 4 ks väčšia mrkva 1 PL masla 100 ml smotana 3 ks väčšie zemiaky 3 PL hladká múka 1 ks vajce cesnak majoránka strúhanka olej alebo masť podľa potreby soľ podľa potreby čierne korenie nezabudnúť na pohár dobrého červeného vína

Postup:

1

Ako prvé si pripravíme mrkvové pyré. Očistenú a nakrájanú mrkvu si uvaríme vo vode domäkka, približne 30 minút. Scedíme a pridáme 1 PL masla , smotanu, dochutíme soľou, čiernym korením a rozmixujeme do mäkka. Ak sa nám pyré zdá husté, prilejte ešte smotany.

2

Ako ďalšie si pripravíme zemiakové placky. Surové zemiaky očistíme a postrúhame na veľkom strúhadle. Osolíme a počkáme, kým pustia vodu, ktorú zlejeme.

Zmiešame s hladkou múkou, celým vajcom, mliekom, roztlačeným cesnakom, soľou, čiernym korením a majoránkou. Ak je cesto príliš riedke, pridajte po troške strúhanky. Placky opečieme na panvici najlepšie na masti alebo sa môžu piecť aj v rúre.

3

Na záver bravčovú panenku očistíme, opláchneme, osušíme a opečieme na troške oleja zo všetkých strán dozlatista. Mäso necháme chvíľu odpočívať, aby nestiekla šťava a až potom nakrájame na rovnaké plátky. Plátky osolíme prípadne okoreníme aby nám mäso nestvrdlo a takto podávame s mrkvovým pyré a zemiakovými plackami.

Odporúčame podávať s červeným vínom. Ale voľba je samozrejme na Vás

Dobrú chuť!

Vína, ktoré sa hodia k receptu