Domáce barbecue rebierka k vínu

Tento recept je tým iný, že môžte variť hneď ako prídete z obchodu, žiadne zdĺhavé prípravy predtým. 

Domáce barbecue rebierka k vínu
Ingrediencie: 1,5 kg mäsitých bravčových rebierok 1 ČL kečup 1 ČL horčica 2 ks strúčiky cesnaku 1 ČL sójová omáčka 1 ČL med 2 dcl hotová barbecue omáčka podľa potreby soľ podľa potreby čierne korenie podľa chuti čili paprička pohár vychladeného Ryňáku

Postup:

Náš recept je v tom iný, že rebierka nemusíte vopred koreniť. Neochutené, neosolené pečieme na 200 stupňov vcelku, podliate vodou pod alobalom hodinu a pol. Dĺžka pečenia závisí od výšky mäsa.

2

Nalejeme si pohár vychladeného Rizling Vlašský BIO 2018, Domin & Kušický a môžeme ísť na pripravíme omáčky. V miske si zmiešame všetky suroviny . Ak máte mažiar, môžete využiť aj ten, pomlieť tak celé korenie.

3

Po 90 minútach odkryjeme alobal a potierame rebierka každých 10 min omáčkou, opäť pri 200 stupňoch ďalšiu hodinu.

4

Správne upečené rebierka by mali mať ideálne upečený vrch a oddeľovať sa ľahko od kosti.

Dobrú chuť prajeme k jedlu a aj k tomu Rizlingu :)

Vína, ktoré sa hodia k receptu