Domáce barbecue rebierka k vínu
Tento recept je tým iný, že môžte variť hneď ako prídete z obchodu, žiadne zdĺhavé prípravy predtým.
Postup:
1
Náš recept je v tom iný, že rebierka nemusíte vopred koreniť. Neochutené, neosolené pečieme na 200 stupňov vcelku, podliate vodou pod alobalom hodinu a pol. Dĺžka pečenia závisí od výšky mäsa.
2
Nalejeme si pohár vychladeného Rizling Vlašský BIO 2018, Domin & Kušický a môžeme ísť na pripravíme omáčky. V miske si zmiešame všetky suroviny . Ak máte mažiar, môžete využiť aj ten, pomlieť tak celé korenie.
3
Po 90 minútach odkryjeme alobal a potierame rebierka každých 10 min omáčkou, opäť pri 200 stupňoch ďalšiu hodinu.
4
Správne upečené rebierka by mali mať ideálne upečený vrch a oddeľovať sa ľahko od kosti.
Dobrú chuť prajeme k jedlu a aj k tomu Rizlingu :)