Hokkaido tekvicová polievka k vínu

Polievka je základ dňa, tak hovorievajú naše babičky. Pripravte si chutnú a zdravú polievku, ktorá zahreje nie len počas zimy.

Hokkaido tekvicová polievka k vínu
Ingrediencie: 1 ks menšia tekvica hokkaido 1 ks menšia cibuľa 1 ks zemiak 2 ks menšia mrkva 2 ČL oleja domáci zeleninový vývar 1 ks strúčik cesnaku 100 ml smotanu na šľahanie 2 ks rožky tekvicový olej na dochutenie soľ, korenie suché biele Chardonnay k jedlu

Postup:

1

Tekvicu hokkaido prepolíme na polovicu, dužinu vydlabeme a nakrájame na kocky. Pozor tekvicu krájame aj so šupkou, má veľa vitamínov a pri varení úplne zmäkne.

2

Na troche oleja speníme cibuľku, pridáme očistené hokkaido  a nakrájané zemiaky a mrkvu na kocky.  Zemiaky môžete aj nemusíte použiť, ale pekne zahustia polievku a mrkva jej zas dodá farbu. Zalejeme vývarom alebo vodou tak aby bola ponorená pod vodu, osolíme, pridáme roztlačený cesnak a varíme 30 minút. 

3

Keď je zelenina mäkká, rozmixujeme. Ochutíme čiernym korením a prilejeme smotanu, ktorú ešte chvíľu povaríme.

4

Podávame s krutónmi, pokvapkané tekvicovým olejom. Výborne sa hodí napríklad s Chardonnay BIO 2018 Gerárd Bertrand.

Vína, ktoré sa hodia k receptu