Vianočné medovníky - hneď mäkké

Kto by už na Vianoce nepiekol medovníčky? Pri tomto recepte Vám ručíme, že nemusíte čakať kým Vám zmäknú.

Vianočné medovníky - hneď mäkké
Ingrediencie: 1 kg hladkej múky špeciál 0,5 kg práškového cukru 4 vajcia 250 g masla 6 veľkých lyžíc medu 2 ČL mletej škorice 1 ČL sódy bikarbóny troška perníkového korenia

Postup

1

Cukor, med a maslo si zohrejeme nad sporákom aby sa Vám krásne spojili. Pozor nie vrieť, aby ste nestratili to kvalitné, čo v surovinách je. 

2

Zmiešajte si suché suroviny, čiže múku, škoricu, sódu bikarbónu a perníkové korenie. Do zmesi vlejte mierne vychladnutú zmes a na záver pridajte vajcia. Všetko dobre premiešať. A odložiť na 4 hodiny do chladničky zabalené v igelite.

3

Cesto vyvaľkáme na zhruba 5 mm a vykrajujeme rôzne tvary.

4

Pred pečením ich potrieme pripravenou zmesou z vajíčka, pár kvapiek vody a oleja. Pečieme pri 180 °C - 10 minút.

Po upečení ich ešte môžete potrieť rozšľahaním žĺtkom s lyžicou mlieka a ozdobiť.

5

Medovníčky sú typické vianočné pečivo patriace na stôl a k nemu Vám odporúčame pripíjať si s ovocnými vínami. Vybrali by sme pre Vás napríklad limitovanú edíciu Sparklingu od Peregu. Či už pred pečením, počas alebo po, hlavne aby bolo s kým si ich môcť vychutnať. 

 

Krásne vianočné sviatky priatelia!

foto: <a href='https://www.freepik.com/photos/christmas'>Christmas photo created by yanalya - www.freepik.com</a>

Vína, ktoré sa hodia k receptu