Domáce gaštanové pyré s mascarpone k vínu

Gaštanové pyré buď milujete alebo neznášate. Ak patríte k nadšencom, tak tu je recept pre Vás v kombinácií dobrého vína.

Domáce gaštanové pyré s mascarpone k vínu
Ingrediencie: 500 g gaštanov 400 ml mlieko 1 ks vanilkový lusk 60 g cukor 1 PL rum fľaška dobrého Tokaja

Postup:

1

Gaštany umyjeme, osušíme a pozdĺžne narežeme. Vložíme do horúcej vody a 5 minút povaríme.

2

Hotové scedíme a šúpeme ešte za horúca. Keď sme hotoví, očistené gaštany spolu s mliekom, vanilkou a cukrom povaríme 20 minút. Vlejeme rum, minútku ešte povaríme a nakoniec poriadne vymixujeme na hladko.

3

Takto pripravené pyré môžete použiť ako plnky do koláčov, na palacinky, posýpka na zmrzlinu či mascarpone ale len ako rýchlu jednohubku v podobe guličiek poliatych čokoládou. Výborne chutí v kombinácií Tokajských vín od Ostrožoviča

Dobrú chuť

Vína, ktoré sa hodia k receptu