Domáce gaštanové pyré s mascarpone
Gaštanové pyré buď milujete alebo neznášate. Ak patríte k nadšencom, tak tu je recept pre Vás v kombinácií dobrého vína.
Ingrediencie:
500 g gaštanov
400 ml mlieko
1 ks vanilkový lusk
60 g cukor
1 PL rum
fľaška dobrého Tokaja
Postup:
1
Gaštany umyjeme, osušíme a pozdĺžne narežeme. Vložíme do horúcej vody a 5 minút povaríme.
2
Hotové scedíme a šúpeme ešte za horúca. Keď sme hotoví, očistené gaštany spolu s mliekom, vanilkou a cukrom povaríme 20 minút. Vlejeme rum, minútku ešte povaríme a nakoniec poriadne vymixujeme na hladko.
3
Takto pripravené pyré môžete použiť ako plnky do koláčov, na palacinky, posýpka na zmrzlinu či mascarpone ale len ako rýchlu jednohubku v podobe guličiek poliatych čokoládou. Výborne chutí v kombinácií sladkých vín alebo Tokajských vín od Ostrožoviča.
Dobrú chuť