0
825

Prosecco

Prosecco je šumivé víno a jeho začiatky siahajú až k Rimanom, ktorí osídlili časť Talianska a tam vysadili prvé vinice. Vyrába sa výlučne na severovýchode Talianska v regiónoch Veneto a Friuli Venezia Giulia. Hlavnou odrodou na výrobu Prosecca je biela odroda Glera, zmiešaním iných odrôd hrozna v Proseccu môže získať víno ďalšiu rozmanitosť chutí. Ak sa bavíme o ,,čistom,, Proseccu, tak obsahuje 100% odrody Glera a patrí k špičke jedinečnosti.

Ak chcete Prosecco podarovať, môžete v luxusnej drevenej DARČEKOVEJ Kazete, inšpirujte sa TU!

Filtru Ružové víno vyhovuje: 9ks tovaru Zrušiť filter
Zotriediť výsledky podľa:
abecedy
ceny

Abbazia Spumante Rosé Brut

Casa Vinicola Abbazia
Abbazia Spumante Rosé Brut
Cuvée rúžové
Skladom
5,90 €

Abbazia Spumante Rosé Dolce sladké

Casa Vinicola Abbazia
Abbazia Spumante Rosé Dolce sladké
Muscat
Skladom
5,90 €

Moletto Spumante LOVE Rosato Extra dry

Moletto
Moletto Spumante LOVE Rosato Extra dry Skvelý darček
Skladom
8,99 €

Contarini – Prosecco Rosé DOC Millesimato Extra Dry

Contarini Vini e Spumanti
Contarini – Prosecco Rosé DOC Millesimato Extra Dry Skvelá cena
Glera
Skladom
9,98 €

Prosecco Rosé Millesimato Brut DOC

Serena 1881
Prosecco Rosé Millesimato Brut DOC
2021 Glera
Skladom
10,49 €

Domus Picta Prosecco Rosé Cuvée DRY

Domus Picta
Domus Picta Prosecco Rosé Cuvée DRY
Skladom
10,66 €

Prosecco Rosé Brut DOC

Salatin
Prosecco Rosé Brut DOC
2020 Cuvée rúžové
Skladom
10,91 €

Prosecco Rose Spumante Extra Dry 2020

Mionetto
Prosecco Rose Spumante Extra Dry 2020
2020 Glera
Skladom
12,10 €

Frizzante 24L Treviso ROSÉ keg

Frizzante 24L Treviso ROSÉ keg
Skladom
83,00 €
Zobraziť:

Prosecco

Perlenie Prosecca sa získava dvoma spôsobmi. A to sekundárnou fermentáciou (kvasením) už takmer hotového vína v obrovských  tlakových nádobách do ktorých sa spolu s vínom na 6 mesiacov pridajú kvasinky a cukor. Táto metóda sa volá metóda Charmat alebo v samotnej fľaši metódou Classico podobne ako Champagne, kde tiež na niekoľko mesiacov sa do fľaše k už takmer hotovému vínu pridajú kvasinky a cukor kde následne prebehne druhotná fermentácia (kvasenie). V oboch prípadoch sa po fermentácii odstránia zvyškové kvasinky a víno sa definitívne uzavrie do fliaš. Prosecco má týmto silnejšie a výraznejšie perlenie v porovnaní s Frizzante. Naše najväčšie zastúpenie s Proseccom na e-shope má vinárstvo Terra Serena.

Viac informácií o ostatných bublinkách nájdete TU!